CM.com Circuit Zandvoort


Als je Zandvoort zegt, denken mensen meteen aan twee dingen. Strand en racen. Een badplaats met een eigen circuit. Dat is eigenlijk best uniek. Vanaf het strand steek je de boulevard over en je staat op het asfalt van dit F1 circuit..


De nieuwe eigenaren van het park (onder wie prins Bernhard van Oranje) hebben al de nodige veranderingen aangebracht aan Circuit Zandvoort. Nieuw asfalt en de aankoop van een hippe strandtent tegenover het circuit geeft aan dat er weer wordt geïnvesteerd. Daarmee beperkt het circuit zich duidelijk niet tot auto’s en mannen. Het circuit is geschikt voor vergaderingen, seminars, expo’s, beurzen, bedrijfsfeesten en diners.


Het glooiende Old School-circuit in de prachtige duinen spreekt tot de verbeelding. De Tarzanbocht, de Arie Luyendijkbocht, de grindbakken langs de baan. Ze roepen nostalgische gevoelens op. Harten gaan sneller kloppen. Tot in de jaren 80 werden op de baan nog officiële Formule 1 races gereden. Na een peridoe van 36 jaar keerde de Dutch Grand Prix in 2021 terug en bracht het met Max Verstappen direct de eerste Nederlandse winnaar voort..


Het uitgestrekte circuit-terrein is een perfecte plek voor grote evenementen en festivals. Dat gebeurt al volop. Met de Zandvoort Circuit Run bijvoorbeeld, als tienduizenden hardlopers over het asfalt gaan. Of in het verleden tijdens het British Festival in het dorp. Toen fungeerde het Circuit Zandvoort als decor van een British Race Festival met typische Britse racewagens.